Razia v kempe squadry aj u kouča Juventusu, EURO bez Criscita

28.05.2012 Celý región

Rím 28. mája (TASR) - Ani prípravný kemp talianskej futbalovej reprezentácie pred blížiacim sa európskym futbalovým šampionátom sa nevyhol policajnej razii v Coverciane. Vyšetrovatelia škandálu okolo manipulácie zápasov a s nimi spojených stávok podozrievajú totiž popri mnohých iných aj Domenico Criscito. Obranca Zenitu Petrohrad tak okamžite vypadol z nominácie Talianska na EURO 2012 v Poľsku a Ukrajine.

Niekdajší taliansky internacionál, v súčasnosti podpredseda futbalového zväzu na Apeninskom polostrove Demetrio Albertini potvrdil, že Criscito na šampionát nepocestuje. Talianska polícia zadržala navyše kapitána Lazia Rím Stefana Mauriho podobne ako stredopoliara druholigovej Padovy Calcio Omara Milanetta. Obaja sa mali podieľať na manipulácii výsledkov a čelia podozreniu zo športového podvodu.

Zdá sa, že prokurátor Roberto Di Martino z Cremony disponuje konkrétnymi dôkazmi o manipulácii niektorých stretnutí najvyšších talianskych súťaží z uplynulej sezóny, ktoré podvodníkom pri stávkovaní vyniesli rádovo milióny eur na výhrach. Celkove je v hľadáčiku orgánov činných v trestnom konaní najmenej 17 osôb.

Medzi tými, ktorých bydlisko dnes prehľadala polícia, je aj tréner majstrovského Juventusu Turín Antonio Conte. Toho už vlani nakrátko zadržali v súvislosti s ilegálnymi stávkami. Tentoraz jeho vyšetrovanie súvisí s manipuláciou až ôsmich zápasov AC Siena v sezóne 2010/2011, v ktorej Conte sedel práve na lavičke tohto klubu.

Domovým prehliadkam sa nevyhli ani útočníci Giuseppe Sculli (FC Janov) a Sergio Pellissier (Chievo Verona). Polícia informovala, že ďalších päť ľudí zatkla aj v Maďarsku pre podozrenie z účasti v afére. Zatknutí čelia obvineniam, že sú súčasťou ilegálnej organizovanej skupiny zaoberajúcou sa zmanipulovanými stávkami na zápasy.
 

Vyberte región